LCD Vivo V7 Plus Retak dan tidak boleh Touch

By Syida Mazlan In Blog, Repair Phone Shah Alam No comments

LCD Vivo V7 Plus Retak dan tidak boleh Touch

Seorang pelanggan dari Seksyen 13 datang ke outlet kami dan meminta kami memeriksa keadaan  LCD Vivo V7 Plus miliknya. Setelah technician kami memeriksa keadaan Vivo V7 Plus  itu, kami dapati separuh daripada skrin tidak respon kepada sentuhan.Dengan kata lain, touch screen tidak berfungsi. Pelanggan cerita pada kami yang handphone Vivo miliknya selalu terjatuh dari katil dan selalu terhimpit di dalam poket seluar.

Solusi kepada masalah Vivo V7 Plus ini adalah dengan menukar komponen LCD. Ini kerana sensor touch screen yang memberi respon kepada sentuhan terdapat pada satu set komponen LCD.

Setelah mendengar nasihat dari technician kami, pelanggan akhirnya bersetuju untuk melakukan baik pulih dengan menukar  komponen LCD

 

 

Dalam lebih kurang 2 jam, Vivo V7 Plus yang sebelum ini tidak boleh digunakan gara2 tidak boleh touch,kini sudah berfungsi seperti biasa.

Tuan Vivo V7 Plus ini gembira melihat Vivo miliknya pulih seperti sedia kala. Beliau amat berterima kasih pada kami kerana menyelamatkan Vivo miliknya disaat dia hendak pulang ke kampung halaman.

Zaman ini, hampir semua daripada kita memiliki smartphone. Tetapi, pabila gajet pintar kita rosak, sudah tentu ianya akan mengganggu aktiviti harian kita. Jadi, kami di GILA GADGETS SHAH ALAM sedia membantu anda.

 

 

 

 

Untuk dapatkan servis perkhidmatan baiki gadget Face to Face dengan GILA GADGETS SHAH ALAM boleh terus ke :

 

 

 

Gila Gadgets Shah Alam – Smartphone Repair & Accessories
12 A, Jalan Boling Padang F 13/F,
Seksyen 13,
40100 Shah Alam,
Selangor.

Waze : Gila Gadgets Shah Alam
Landmark : Bertentangan Menara U, MSU.

 

Bagaimana untuk hubungi kami?
Whatsapp : 019-982 0531
Whatsapp : http://gilagadgetshahalam.wasap.my
Instagram : @gila_gadgets
Facebook  : Gila Gadgets Shah Alam – (Smartphone Repair & Accessories)