Replacement LCD Redmi 4A

By Syida Mazlan In Blog, Repair Phone Shah Alam No comments

Replacement LCD Redmi 4A

Seorang pelanggan dari Seksyen 13 datang ke outlet kami dan meminta kami memeriksa keadaan  LCD Redmi 4A miliknya. Setelah technician kami memeriksa keadaan Redmi 4A  itu, kami dapati separuh daripada skrin tidak respon kepada sentuhan.Dengan kata lain, touch screen tidak berfungsi. Pelanggan cerita pada kami yang handphone Redmi miliknya selalu terjatuh dan selalu terhimpit di dalam poket seluar serta di dalam tas tangan

Solusi kepada masalah Redmi 4A ini adalah dengan menukar komponen LCD. Ini kerana sensor touch screen yang memberi respon kepada sentuhan terdapat pada satu set komponen LCD.

Setelah mendengar nasihat dari technician kami, pelanggan akhirnya bersetuju untuk melakukan baik pulih dengan menukar  komponen LCD.

 

 

Dalam lebih kurang 2 jam, Redmi 4A yang sebelum ini tidak boleh digunakan gara2 tidak boleh touch,kini sudah berfungsi seperti biasa.

Tuan Redmi 4A ini gembira melihat Redmi miliknya pulih seperti sedia kala. Beliau amat berterima kasih pada kami kerana memulihkan Redmi miliknya disaat beliau sibuk dengan tugasan harian.

Zaman ini, hampir semua daripada kita memiliki smartphone. Tetapi, pabila gajet pintar kita rosak, sudah tentu ianya akan mengganggu aktiviti harian kita. Jadi, kami di GILA GADGETS SHAH ALAM sedia membantu anda.

 

 

 

Untuk dapatkan servis perkhidmatan baiki gadget Face to Face dengan GILA GADGETS SHAH ALAM boleh terus ke:

 

 

Gila Gadgets Shah Alam – Smartphone Repair & Accessories
12 A, Jalan Boling Padang F 13/F,
Seksyen 13,
40100 Shah Alam,
Selangor.

Waze : Gila Gadgets Shah Alam
Landmark : Bertentangan Menara U, MSU.

 

Bagaimana untuk hubungi kami?
Whatsapp : 019-982 0531
Whatsapp : http://gilagadgetshahalam.wasap.my
Instagram : @gila_gadgets
Facebook  : Gila Gadgets Shah Alam – (Smartphone Repair & Accessories)