Replacement LCD Samsung J7 Pro

By Syida Mazlan In Blog, Repair Phone Shah Alam No comments

Replacement LCD Samsung J7 Pro

Antara masalah yang technician kami kerap jumpa adalah LCD/Skrin yang pecah mahupun retak. Ada berbagai kesan selepas keretakan berlaku. Kesan yang paling kecil adalah keretakan skrin itu sendiri, manakala kesan paling teruk adalah paparan/display rosak mahupun kosong/blank. Salah seorang pelanggan kami dari SEKSYEN 7 meminta kami melakukan replacement LCD Samsung J7 Pro miliknya yang yang blank setelah jatuh terhempas ke permukaan jalan tar. Beliau merasa tidak selesa melihat serta menggunakan Samsung J7 Pro yang pecah serta blank.

Solusi kepada masalah Samsung J7 Pro ini adalah dengan menukar komponen LCD. Setelah mendengar nasihat dari technician kami, pelanggan akhirnya bersetuju untuk melakukan baik pulih dengan menukar  komponen LCD.

 

Dalam lebih kurang 3 jam, LCD Samsung J7 Pro  yang sebelum ini retak seribu ,kini sudah berwajah baru.

Tuan LCD Samsung J7 Pro ini gembira melihat Samsung miliknya pulih seperti sedia kala. Beliau amat berterima kasih pada kami kerana membaiki Samsung miliknya kerana dia mermelukan segala maklumat yang tersimpan dalam samsung miliknya .

Zaman ini, hampir semua daripada kita memiliki smartphone. Tetapi, pabila gajet pintar kita rosak, sudah tentu ianya akan mengganggu aktiviti harian kita. Jadi, kami di GILA GADGETS SHAH ALAM sedia membantu anda.

 

 

Untuk dapatkan servis perkhidmatan baiki gadget Face to Face dengan GILA GADGETS SHAH ALAM boleh terus ke:

 

 

 

Gila Gadgets Shah Alam – Smartphone Repair & Accessories
12 A, Jalan Boling Padang F 13/F,
Seksyen 13,
40100 Shah Alam,
Selangor.

Waze : Gila Gadgets Shah Alam
Landmark : Bertentangan Menara U, MSU.

 

Bagaimana untuk hubungi kami?
Whatsapp : 019-982 0531
Whatsapp : http://gilagadgetshahalam.wasap.my
Instagram : @gila_gadgets
Facebook  : Gila Gadgets Shah Alam – (Smartphone Repair & Accessories)